Piep, het kleine nachtspook (Een Vier Windstreken prentenboek)

4 durchschnittliche Bewertung
( 1 Bewertungen bei Goodreads )
 
9789051160406: Piep, het kleine nachtspook (Een Vier Windstreken prentenboek)
Review:

Eve Tharlet- Brigitte Weninger: Piep het kleine nachtspook Uitgever: De Vier Windstreken ISBN:978 90 5116 040 6 Lena is vier jaar en Lena is niet bang. Ze is niet bang voor onweer, ze is niet bang om in het water te springen, ze huilt niet als het onweert. Maar Lena is wel bang voor spoken. Iedere avond zitten ze weer op haar slaapkamer. Er zit er een op de stoel, een zit er altijd achter de gordijnen, en een ligt er onder haar bed. Lena weet het zeker ze zijn iedere avond in haar kamertje. Welnee zeggen papa en mama spoken bestaan niet dus ze kunnen ook niet in je kamer zitten. En laat ons nu eens een nachtje rustig doorslapen. Op een avond fladdert er een piepklein wezentje naar haar toe. Dat is Piep het kleine nachtspookje. Piep, dat lieve kleine spookje, leert Lena hoe ze alle spoken kan verjagen. Er zijn veel kinderen die niet gemakkelijk inslapen omdat ze allerlei dingen in hun kamertje zien. Het loont echt de moeite waard om met dit boek te proberen de angst voor spoken te overwinnen. Het is een grappig verhaal dat op een heel simpele manier aan Lena leert om de spoken weg te jagen. Om de fantasie en de interactie nog meer te prikkelen zit er in het omslag van het boek een klein stoffen knuffelspookje. Maar ook voor kinderen die niet bang zijn voor spoken is het een prachtig en lief boek om voor te lezen. Sterren: 5 Leeftijden: vanaf 4 jaar Onderwerpen: angst Prentenboek (Ineke van nispen prachtig en lief boek 20090306)

Lena kan s nachts niet slapen, omdat ze spoken ziet. Er zijn veel kinderen die daar last van hebben, en ouders kunnen er vaak niet veel tegen doen. Praten helpt meestal niets. Dit boek kan een oplossing bieden en de angst van kinderen helpen overwinnen. Recensie Allerschattigst verhaal en een mooi verzorgd prentenboek. In de voorkant van de cover is een uitsparing gemaakt voor het zijdezachte vingerpoppetje. (Piep, het nachtspookje) Lena is geen bangerik, ze is niet bang voor onweer, of voor honden, en springt zo in het zwembad. Maar ze is wel bang voor de spoken die 's avonds in haar kamer komen. Mama en papa geloven haar niet. Steeds wanneer ze komen kijken verstoppen de spoken zich snel. Op een avond komt er een heel klein spookje bij haar langs. Ze schrikken van elkaar. Maar het spookje is heel lief. Het voelt heel zacht, net een wattebolletje in zijde gewikkeld. Lena vertelt Piep over de andere spoken en laat ze zien. Dan leert Piep haar een spokenverjaagspreuk. Die moet ze hardop zeggen en dan hard in het spook prikken. Lena vindt het eng om de spoken aan te raken. Maar samen met Piep oefent ze de spreuk en uiteindelijk jaagt ze de spoken stuk voor stuk weg. Eindelijk kunnen ze lekker rustig gaan slapen. De spokenverjaagspreuk en het vingerpoppetje zijn bijzonder leuk voor de interactie. De kinderen kunnen de spreuk tegelijk met Lena van Piep leren. En na afloop van het verhaal mag Piep natuurlijk best een keertje mee naar bed! Eve Tharlett - Brigitte Weninger De Vier Windstreken ISBN: 9789051160406, prijs E 14,95. (Conny Bais Prentenboek met vingerpoppetje 20090226)

From the Inside Flap:

Nooit meer bang voor spoken

Thema's: bang zijn, angst overwinnen, spoken

Lena is nergens bang voor, behalve voor de spoken in haar kamer. Iedere avond staren ze haar aan. Van achter het gordijn, van onder de kast. Er zit er zelfs eentje op haar stoel! Papa en mama zeggen dat spoken niet bestaan, maar Lena weet zeker van wel. Op een avond ontmoet ze Piep, het kleine nachtspook. Piep helpt Lena de grote spoken te verjagen.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben