Zhineng Qigong: kracht en rust uit het Verre Oosten

 
9789045313481: Zhineng Qigong: kracht en rust uit het Verre Oosten
Review:

Qigong wordt ook in Nederland steeds meer beoefend om stress en ziekte tegen te gaan. De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat ziekte ontstaat door disbalans in de qistroom in het lichaam. Het beoefenen van Qigong zorgt ervoor dat deze levensenergie (Qi) weer vrijelijk door het lichaam kan stromen en het lichaam helpt te herstellen. De auteur (1971) beoefent Qigong sinds 1999 en geeft in Duitsland en Nederland leiding aan haar eigen Qigonginstituut. Kort en bondig wordt uitgelegd wat Qi(gong) is en waar het het bij Qigong om gaat. Niet alleen de praktische oefeningen zijn belangrijk, maar ook de verbinding met het universele Qiveld én de geestelijke instelling van de beoefenaar hebben grote invloed op het resultaat. Qi volgt n.l. het bewustzijn. De oefeningen in dit boek zijn onafhankelijk van elkaar te doen en worden duidelijk uitgelegd. De lezer wordt aangespoord om zijn eigen keuze uit de geboden oefeningen te maken. Het boek heeft een frisse uitstraling, korte, informatieve hoofdstukjes met sfeerverhogende en verduidelijkende foto's en tekeningetjes. (Ellen ten Cate 2012-09-10)

From the Inside Flap:

Qi is te omschrijven als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie die deel uitmaakt van alles wat bestaat. Zhineng qigong is de kunst om lichaam, geest en ziel meer op elkaar af te stemmen. Deze Chinese gezondheidsmethode bestaat uit eenvoudige en vloeiende bewegingen die gemakkelijk aangeleerd kunnen worden. Met behulp van zhineng qigong kun je jouw lichaam en ziel beter doorgronden, vind je jouw innerlijke glimlach en balans, en versterk je jouw zelfhelend vermogen en jouw qi. Door het beoefenen van zhineng qigong ga je gemakkelijker met uitdagende situaties in je leven om.

In dit boek vind je verschillende oefeningen die de zelfhelende krachten in jouw lichaam activeren en de qi-stroom stimuleren. De oefeningen zijn geschikt voor jong en oud en kunnen overal zonder hulpmiddelen uitgevoerd worden. Er wordt ook meer over de achtergrond van zhineng qigong verteld en wat het belang is van een kalme geest.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben