Het vollehoofdenboek: een werkboek voor kinderen en volwassenen (Kentalisreeks)

4,25 durchschnittliche Bewertung
( 4 Bewertungen bei Goodreads )
 
9789033479403: Het vollehoofdenboek: een werkboek voor kinderen en volwassenen (Kentalisreeks)
Review:

\"De auteur geeft telkens een deel uitleg, illustreert met verhelderende voorbeelden en tekeningen en biedt oefenkansen. De illustraties zijn eenvoudig en leuk, en dragen echt bij tot het begrijpen van de uitleg.\" (Jannes Baert 20140305)

\"De duidelijke en heldere manier van schrijven gecombineerd met de tot de verbeelding sprekende plaatjes maken dit boek plezierig om te lezen. Al met al een leerzaam, leuk en vooral praktisch werkboek!\" (Dominique Magerman 20140305)

\"Het boek is bruikbaar voor iedereen die met kinderen werkt!\" (20140305)

\"Het boek is een echt werkboek met o.a. een 'vollehoofdenchecklist' waarmee je tijdig kan inschatten wanneer het hoofd 'te vol' raakt en met heel veel praktische tips en oefeningen om een vol hoofd rustiger te maken. Het legt ook uit dat hersenen heel verschillend kunnen functioneren maar dat dat niet betekent dat kinderen dom zijn. Het boekje lijkt me heel bruikbaar voor de CLB-medewerker (...). Ook een aanrader voor ouders, leerkrachten, GON-begeleiders,...\" (Nadine Callens 20140305)

\"Alles in beschouwing genomen, is dit een heel aangenaam boek. Het kan dienst doen in professionele contacten door de relevante voorbeelden, maar je kunt het evengoed aanraden aan kinderen en ouders die graag wat inzicht krijgen in hun situatie. Of je kunt het gewoon eens lezen voor je plezier. Gegarandeerd zal er af en toe een lach aan je ontsnappen, door de charmante tekeningen of de bijzondere manier waarop de auteur de leefwereld van kinderen verwoordt.\" \"Talrijke illustraties helpen niet alleen om de situaties en gevoelens makkelijker te visualiseren, maar zorgen vaak ook voor een olijke noot, die het makkelijker maakt om de materie door te nemen.\" (Tom Van Daele 20140305)

\"Dit boek is een zeer handig werkinstrument voor de logopedist die lagere schoolkinderen met spraak- en taalontwikkelingsstoornissen of leerstoornissen begeleidt. Het boek biedt een schat aan concrete stof om kinderen te leren inzicht te krijgen in hun problemen met informatieverwerking of verhoogde gevoeligheid en er zelf ook vat op te krijgen. Een aanrader!\" (Lies Wouters 20140305)

\"Het Vollehoofdenboek is een zeer bruikbaar boek om kinderen met ADHD en ASS inzicht te geven in hoe zij informatie verwerken, wanneer het voor hen te veel wordt en wat ze nodig hebben om rust te scheppen in hun hoofd.\" (Greet Meyten 20140305)

From the Inside Flap:

Een vol hoofd is een hoofd waar niks meer bij kan. Met een vol hoofd lukt het niet goed meer om na te denken of op te letten. Bovendien word je er sneller moe en boos van en verhindert het om goed uit te leggen wat je wilt zeggen. Ook samenwerken of samen spelen worden er een stuk lastiger door. Er zijn hoofden die van binnen zo in elkaar zitten dat ze wel heel snel vol raken. In dit boek worden dat 'snel vollopende hoofden' genoemd. Het boek is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en voor betrokken volwassenen die met zo'n snel vollopend hoofd te maken hebben. Op kindniveau wordt concrete uitleg gegeven over informatieverwerkingsproblemen in de hersenen en de impact ervan op de sociaal emotionele ontwikkeling en het zelfbeeld van kinderen. 'Korte lontjes', starheid, onoplettendheid, afleidbaarheid, vergeetachtigheid, impulsiviteit en een vertraagde reactiesnelheid in het gedrag van kinderen, kunnen ook grote bronnen van ergernis voor de omgeving worden. Dit onbegrepen gedrag veroorzaakt zo dikwijls misverstanden in communicatie, strijd en wederzijds onbegrip. In dit boek wordt daarom de nadruk gelegd op psycho-educatie: 'Hoe zorg ik goed voor mijzelf nu ik weet dat het zo werkt in mijn hoofd, en hoe kunnen anderen mij hierin ondersteunen'. Het voorziet ruimschoots in voorbeelden en metaforen van kinderen en volwassenen uit de praktijk. De combinatie van uitleg met ondersteunende tekeningen, tips, (invul)oefeningen en proefjes maken het boek tot een speelse uitnodiging om de inhoud aan eigen ervaring te koppelen. Door het laagdrempelige en praktische karakter zal dit boek een bron van inspiratie, bemoediging en (h)erkenning zijn voor zowel ervaringsdeskundigen als professionals uit het onderwijs en de zorg.
\"De duidelijke en heldere manier van schrijven gecombineerd met de tot de verbeelding sprekende plaatjes maken dit boek plezierig om te lezen. Al met al een leerzaam, leuk en vooral praktisch werkboek!\" - Dominique Magerman in TVW, jg 35 nr. 319, november 2011.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben