Psyche: wat gebeurt er in een psychoanalytische behandeling ? (NPI-reeks)

 
9789023239598: Psyche: wat gebeurt er in een psychoanalytische behandeling ? (NPI-reeks)
From the Inside Flap:

"Het proces dat zich afspeelt tussen de psycho-analytisch werkende psychotherapeut en de cliënt kan op verschillende manieren worden waargenomen, geïnterpreteerd en beschreven.
De wijze van kijken naar wat er gebeurt in een psycho-analytische behandeling wordt beïnvloed door de ontwikkelingen binnen de psychoanalyse en binnen de haar omringende wetenschappelijke terreinen. Het is de vraag in hoeverre ook het psychoanalytisch proces zelf verandert door die ontwikkelingen, en misschien ook het doel van de behandeling. En wat is de rol van de therapeut in het veranderingsproces dat de cliënt doormaakt?
Dit zijn de onderwerpen waarover het in deze uitgave uit de NPI-reeks gaat.

Drie psychoanalytische behandelvormen passeren de revue in de vorm van een behandelverslag met een begeleidend theoretisch commentaar.
Het betreft respectievelijk een psychoanalyse, een psychoanalytische psychotherapie en een psychoanalytisch georiënteerde behandeling van borderline-problematiek.
In een afsluitend hoofdstuk worden de besproken behandelingen naast elkaar gezet en beschouwd
in het licht van de actuele ontwikkelingen op het gebied van de psychoanalytische theorie en praktijk."

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben