9789020967432: Handboek wijsbegeerte
From the Inside Flap:

Dit hardboek wil een inleiding in de wijsbegeerte bieden. het is in de eerste plaats bedoeld voor studenten uit de humane wetenschappen. maar eigenlijk kan deze inleiding dienstig zijn voor iedereen die een eerste, grondige kennismaking wil met de filosoie zelf. hiertoe gaat dit handboek chronologisch te werk. wijsbegeerte is immers geen recente uitvinding. maar berust op een traditie van vele eeuwen. Op een bepaalde manier blijven plato en kant, Aristoteles en Spinoza evenzeer in de discussie betrokken als Derrida, Lyotard of Taylor.
Een chronologische aanpak betekent niet dat kennismaken met de filosofie zou gelijkstaan met een bezoek aan een waardevolle collectie bezienswaardigheden uit het verleden. Aan de hand van een aantal basisvragen uit de filosofie zelf (ondermeer de relatie tussen denken en werkelijkheid de rol en de betekenis van het subject, de betekenis van wetenschappelijke kennis..) wordt achtereenvolgens nagegaan hoe dezevragen in oudheid en middeleeuwen, moderne tijd en hedendaagse tijd een invulling hebben gekregen. Op die manier wordt een loutere opsomming van namen, idee en theorie vermeden. Door de aard van de vragen wordt de student/lezer meegenomen op een levende zoektocht naar de basisstructuren van het westerse denken zelf.
De tekst van dit handboek is gegroeid uit de bundeling van de jarenlange ervaring van de auteurs met beginnende studenten. antoon Braeckman. Bart Raymaekers en Gerd Van Riel doceren het vak 'Inleiding tot de wijsbegeerte' aan de K.U.Leuven. Door de structuur van de tekst is het mogelijk meerdere trajecten te volgen en zo geleidelijk ook een eigen parcours uit te stippelen. het boek is bedoeld als een betrouwbare gids, het zet studenten en lezers op weg, in de hoop dat ze uiteindelijk zelf hun eigen denkweg ontdekken.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben