Voltaire Candide of het optimisme / druk 5

ISBN 13: 9789020410617

Candide of het optimisme / druk 5

3,75 durchschnittliche Bewertung
( 165.419 Bewertungen bei GoodReads )
 
9789020410617: Candide of het optimisme / druk 5
Umschlagtext:

Het kan allemaal niet beter in deze wereld, heeft de jonge Candide geleerd. Maar als hij wordt verjaagd uit het kasteel waar hij is opgevoed omdat hij de dochter van de baron heeft gezoend, leert hij een andere werkelijkheid kennen. Op zijn reis door de wereld wordt Candide geconfronteerd met oorlog en natuurrampen, mensen slachten elkaar af uit nationalistische gevoelens of religieus fanatisme. Ze exploiteren en bestelen elkaar uit hebzucht en winstbejag. Langzaam vallen Candide de schellen van de ogen.

Candide (1759) is een satire op de optimistische levensfilosofie van Leibniz: Wij leven in de beste wereld die je je maar kunt bedenken. De korte roman Candide is nog steeds meesterlijk en actueel.

In de vertaling van Hans van Pinxteren heeft het niets van de vaart, niets van de sprankelende geest en het zout verloren waarmee Voltaire (1694-1778) het schreef.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben