El Virrei Avilés I La Segona Conquesta D'Amèrica (Biblioteca Serra d'Or)

 
9788498836783: El Virrei Avilés I La Segona Conquesta D'Amèrica (Biblioteca Serra d'Or)

Gabriel de Avilés i Fierro, nascut a Vic el 1735, ha estat un personatge del qual no hi havia fins ara cap estudi o biografia que parlés ni de la seva traject.ria personal ni de la seva gestió política, desenvolupada durant els anys anteriors a la indepen

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Umschlagtext:

Gabriel de Avilés i Fierro, nascut a Vic el 1735, ha estat un personatge del qual no hi havia fins ara cap estudi o biografia que parlés ni de la seva trajectòria personal ni de la seva gestió política, desenvolupada durant els anys anteriors a la independència americana. Tanmateix, a través de la vida d’aquest oficial de l’exèrcit borbònic que va arribar a ser, primer, virrei del Río de la Plata, i després virrei del Perú, es pot conèixer un període apassionant de la història del continent americà. En efecte, entre altres coses, Avilés va viure les revoltes indígenes de Tupac Amaru, les tensions entre els criolls i els espanyols i la progressiva pèrdua del control polític per part de l’Administració reial. L’acció de govern de Gabriel de Avilés representa el darrer esforç polític de la monarquia espanyola per mantenir el seu domini damunt els territoris americans. I justament la seva mort a Valparaíso, el 1810, va coincidir amb el començament de l’etapa de les guerres d’independència d’Amèrica.

Biografía del autor:

L’historiador Vicenç Pascual Rodríguez (Barcelona, 1947) ha centrat bona part de les seves publicacions en l’estudi de diversos personatges del segle XVIII, sobretot per aprofundir en l’etapa històrica que van viure, a partir de l’anàlisi dels documents que van redactar i de les memòries personals que van deixar escrites. D’aquesta manera, Vicenç Pascual va reconstruir les trajectòries vitals de Rafael d’Amat a El Baró de Maldà. Materials per a una biografia (2003); Manuel d’Amat i de Junyent a L’aventura americana del virrei Amat (2008) i Sebastià Casanovas a Guerra i postguerra de Successió. La vida de Sebastià Casanovas, pagès del segle XVIII (2008). Aquesta mostra de personalitats del set-cents es complementa ara amb aquest darrer llibre: El virrei Avilés i la Segona Conquesta d’Amèrica.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben