Dodi, vidi, pricaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA: 30 nezaboravnih destinacija

 
9783950378504: Dodi, vidi, pricaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA: 30 nezaboravnih destinacija

Ova knjiga nastala je iz želje autora da prikaže na najboljii način, kroz fotografije, dio prirodne i kulturne raznolikosti Bosne i Hercegovine. Za većinu ova zemlja je velika nepoznanica ili je poznata samo po ratnim zbivanjima iz '90- tih godina prošlog stoljeća.
Oni koji su već posjetili Bosni u Hercegovinu znaju da ona nudi mnogo: uživanje u bistrim i hirovitim rijekama pogodnim za rafting i ribolov, prostrane planine privlačne za planinare i skijaše, brojne pećine, posjetu gradovima sa mnogim kulturno-historijskim spomenicima nastalim pod uticajima ilirske, rimske, vizantijske, osmanske, austro-ugarske i slavenske kulture, kao i bogat kulturno-društveni život. Ako Vas privlači bilo šta od gore navedenog, onda je ovo knjiga i destinacija za vas.

Knjiga je podjeljena na 30 poglavlja, od kojih su 2 posvećena gradovima Mostaru i Sarajevu, a prestalih 28 ostalim područjima širom BiH. Na početku poglavlja nalazi se mapa područja i kratak uvod. U nastavku su detaljniji opisi i više fotografija pojedinačnih atrakcija i aktivnosti koje se mogu posjetiti, tj. napraviti u tom području. U knjizi nećete naći preporuke za hotele i restorane, kao ni redove vožnje javnog prevoza.

Knjiga je objavljena na bosanskom, engleskom, njemačkom i turskom jeziku.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben