Iluziile unui secol (Romanian Edition)

0 durchschnittliche Bewertung
( 0 Bewertungen bei Goodreads )
 
9783734778728: Iluziile unui secol (Romanian Edition)

Pe bună dreptate la o primă vedere romanul Iluziile unui secol apare a fi unul biografic. Scheletul său narativ se axează pe întâmplările trăite de două familii pe parcursul a patru generaţii, respectiv timp de 120 de ani. Dar, datorită faptului că cele două familii sunt una rusească de origine nobilă şi una germană de simpli meseriaşi şi, mai ales, datorită faptului că cei 120 de ani cuprind întregul secol XX, „desenul" dramaturgic al acestui roman - adevăratul său schelet! - ca şi câmpul semnificaţiilor ce se desprind la lectură se îmbogăţesc substanţial. Cu alte cuvinte: destinul celor două familii este doar un pretext pentru o privire critică asupra destinului secolului XX.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

About the Author:

Vladimir Brânduş este pseudonimul lui Thomas Brandsdörfer pentru scrierile sale în limba română. Autorul s-a năsut în România ca fiu al uni german şi al unei rusoaice care în 1917 a fost obligată să-şi părăsească patria. Din 1969 el este activ în domeniul artei şi al teoriei artei. A fost actor, regizor, dramaturg, redactor şi a creat scenografie şi afişe. În Suedia a înfiinţat şi condus mai mulţi ani o galerie internaţională de artă. El a publicat în reviste de specialitate, la televiziune şi Radio numeroase articole şi studii despre arte. Autorul a scris în română sau în germană mai multe carţi teoretice si trei romane: Artă şi critică în perspectivă comunica¬ţională (publicat în România, 1979). Eseuri - numite de autor şi Panseluţe (publicat în România, 2006). Frumoasa insulă, roman (publicat în România, 2006). Gânduri altfel despre... scurte eseuri (publicat în România, 2007). Iluziile unui secol, roman, (scris în 2007 şi prezentat aici) Traducerea romanului Frumoasa insulă (publicat în Germania, 2008). Ce şoptesc cuvintele, eseuri (scris în 2009 în germană şi publicat 2015). Lacul alb, roman pe tema bolii numite Alzheimer (scris în germană 2010 - în curs de apariţie în Germania). Plimbări printre idei şi emoţii 2013-2014, eseuri (scris în română si publicat în Germania 2015). Din 1980 Thomas Brandsdörfer trăieşte şi lucrează în Düsseldorf.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben