Logosynthese: Woorden aan het werk. Handboek voor de helpende beroepen

 
9781522787235: Logosynthese: Woorden aan het werk. Handboek voor de helpende beroepen
Alle Exemplare der Ausgabe mit dieser ISBN anzeigen:
 
 
Reseña del editor:

Logosynthese is een nieuw model voor begeleide verandering en zelfcoaching. Dat model is ontstaan uit verschillende scholen: transactionele analyse, NLP, EMDR en energiepsychologie. Het belangrijkste principe van Logosynthese is de manifesterende kracht van woorden: daarmee slaat het model een allang noodzakelijke brug tussen het lichaam, de psyche en de Essentie van ons bestaan. Logosynthese biedt coaches, psychotherapeuten en counselors een serie baanbrekende technieken bij stressreductie en bij de behandeling van trauma, angst, schaamte, schuld en verlies. Ook voor zelfhulp is Logosynthese een effectief en ongecompliceerd instrument: gewone mensen kunnen storende emotionele problemen oplossen en een stap dichter komen bij de verwezenlijking van hun levensdoelen. De macht van woorden vermindert het lijden van mensen: innovatief, eenvoudig en elegant. Dit handboek beschrijft de theorie en de methoden van Logosynthese, met vele recente verfijningen en verbeteringen op grond van toepassing in de dagelijkse praktijk. Het laat ook zien hoe de auteur gezocht heeft naar manieren waarop professionele begeleiders hun cliënten effectiever en efficiënter kunnen helpen. Het beschrijft de assumpties en de filosofie achter de methode en biedt een begrijpelijke omschrijving met heldere verklaringen van de toepassing van Logosynthese in verschillende situaties. Het boek omvat ook een schat van gedetailleerde voorbeelden en transcripties van sessies met cliënten. Deze illustreren de veelzijdige toepassing van Logosynthese in counseling, coaching en psychotherapie. Vakmensen vinden in dit werk een waardevolle bron waar zij steeds opnieuw uit kunnen putten. Bijzonder aanbevolen voor allen die deze innovatieve methode in hun werk willen integreren om hun cliënten weer in hun kracht te zetten. Voor degenen die de opleiding Logosynthese volgen of willen gaan volgen geeft dit boek een goede ondersteuning in het verdere leerproces.

Biografía del autor:

Willem Lammers MSc, DPsych, TSTA, is geregistreerd klinisch en sociaal psycholoog, psychotherapeut en consultant voor mensen en organisaties. Hij is ook gecertificeerd als opleider en supervisor in transactionele analyse (TSTA). In de meer dan 40 jaar van zijn carrière heeft Willem altijd gewerkt aan het samengaan van lichaam, geest en ziel, met behulp van benaderingen zoals Transactionele Analyse, hypnotherapie, NLP, de Reconnection, het Monroe Institute en energiepsychologie.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben