Demokratins baksida: Varför demokrati leder till konflikter, skenande utgifter, och tyranni. (Swedish Edition)

4,09 durchschnittliche Bewertung
( 178 Bewertungen bei Goodreads )
 
9781484092156: Demokratins baksida: Varför demokrati leder till konflikter, skenande utgifter, och tyranni. (Swedish Edition)

Demokrati anses allmänt vara det bästa tänkbara politiska systemet. Det är faktiskt ingen överdrift att säga att demokrati har blivit en politisk religion. Det är den största sekulära religionen på jorden. Den som kritiserar det demokratiska idealet löper risk att betraktas som det civiliserade samhällets fiende.

Men det är exakt det som Karel Beckman och Frank Karsten gör. I denna provokativa och läsvärda bok tacklar de det sista politiska tabut: idén att vår räddning står att finna i demokrati.

Läs introduktionen Med enkla och tydliga argument visar de att demokrati, tvärtemot den allmänna övertygelsen, inte alls leder till frihet, civilisation, välstånd, fred och rättsäkerhet, utan till motsatsen. Det leder till mindre frihet, mer samhällskonflikter, skenande statliga utgifter, en avtagande levnadsstandard, och förlust av individuella rättigheter.

På blott 120 sidor krossar de 13 myter som ofta används för att motivera demokrati. De presenterar också ett tilltalande alternativ: ett samhälle baserat på individuell frihet och frivilliga samhällsrelationer.

Undrar du också varför staten fortsätter att växa sig allt större, varför statsskulden ökar, samtidigt som din frihet och ditt välstånd urholkas? När du har läst denna bok kommer du inte längre att undra – du kommer att förstå varför det är så och vad som kan göras åt det.

Demokratins baksida är en banbrytande och fascinerande bok. Den ger läsaren en klar förståelse av roten till vår tids stora samhällsproblem och den ständiga ekonomiska krisen.

www.demokratinsbaksida.com

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

About the Author:

Karel Beckman är författare och journalist. Han är chefredaktör på European Energy Review. Tidigare jobbade han som journalist på den holländska finanstidningen Financieele Dagblad. Han har tidigare publicerat en bok med titeln ”No Global Waming: The Myth of Environmental Decline”. Hans hemsida är www.charlieville.nl. Frank Karsten är grundare till Mises Instituut Nederland (mises.nl), en holländsk libertariansk organisation som försöker minska skatter och statliga interventioner. Han talar regelbundet offentligt och arbetar aktivt för att minska statens inkräktande i människors liv.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben