Omdat Ik Vlaming Ben (Dutch Edition)

5 durchschnittliche Bewertung
( 2 Bewertungen bei Goodreads )
 
9781326164355: Omdat Ik Vlaming Ben (Dutch Edition)

'Omdat ik Vlaming ben' is een sociale aanklacht, weliswaar met humor verzacht. Het is een politiek manifest, geschreven met een gevoel van mededogen en in de wetenschap dat de 'vijand' in elk van ons loert. Maar het is vooral het ontroerende verhaal van Florine, die liefde, respect en identiteit zocht tijdens de helse jaren van de tweede wereldoorlog en lang daarna. Aan de hand van de levensloop van Florine De Pauw uit het kleine dorpje Kerksken (Haaltert), schetst "Omdat Ik Vlaming Ben" het gevoel van achterstelling dat in de periode rond het uitbreken van de tweede wereldoorlog leefde bij vele Vlamingen en hoe dit ertoe leidde dat vooral de zwaksten, de jongeren, door onwetendheid en gedreven door hun ideaal van een hereniging van Vlaanderen en Nederland binnen een Groot Dietsland, en door hun drang tot overleven, de ogen sloten voor de mogelijke gevolgen van een vrijwillige tewerkstelling in Duitsland en later zouden terechtstaan als collaborateurs.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

About the Author:

Eddy (Edgard) Adriaens werd geboren op 21.09.1953 in het Oost-Vlaamse Aalst als tweede in een gezin met zeven kinderen. Hij groeide er op in de wijk Terjoden. Na zijn studies aan de Handelsschool te Aalst werkte hij 14 jaar bij lokale KMO's als correspondent, directie-assistent en hoofd verkoopadministratie. Sinds 1986 werkt hij bij Belfius Bank. Hij is getrouwd met Arlette Scheerlinck en vader van een dochter, Tamara. Het gezin woont in Nederhasselt - Ninove. Eerder verschenen van hem "Marleen", het dagboek van zijn apenjaren in de Handelsschool te Aalst, en "Sarah en de Liefde", een verhalenbundel over de ervaringen van een tienermeisje, geschreven samen met zijn zus, Marlies Adriaens, en gepubliceerd onder het pseudoniem Nele Smit. Regelmatig stelt hij, hoofdzakelijk Engelstalige, themaboeken samen. Deze handelen vooral over aspecten van coaching, counseling en communicatie en worden gepubliceerd onder het pseudoniem DEAN AMORY, onder meer op http://www.lulu.com/spotlight/Jaimelavie.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben