Monica Ali Brick Lane

ISBN 13: 9780552779890

Brick Lane

3,38 durchschnittliche Bewertung
( 23.681 Bewertungen bei Goodreads )
 
9780552779890: Brick Lane

"...länge sedan jag läste en bok som förmedlar en sådan ogenerad berättarglädje...Du har garanterat inte tråkigt en minut." Svenska Dagbladet

"Det är en maffig debut" Helsingborgs Dagblad

"Med humor, makalös värme och kärlek skriver Ali en berättelse som kommer att stanna länge i mitt hjärta." Vagabond

Nazneen väljer inte själv sin man, den dubbelt så gamla Chanu. Inte heller är det hennes eget val att flytta till London, till Brick Lane, och ett hårt liv bland andra invandrare från Bangladesh. Ändå finner hon sig i sitt öde, lyder sin man och är den försagda och tysta kvinna hon enligt traditionen förväntas vara.

Men omvärlden tränger sig på. Chanus storslagna planer misslyckas, döttrarna anpassar sig till ett brittiskt liv och rasismen gör sig alltmer påmind, inte minst efter den 11 september. Systerns brev från hemlandet får Nazneen att långsamt börja ifrågasätta drömmen om att återvända, och oväntad kärlek hjälper henne att inse att hon faktiskt inte styrs av ödet.

"Brick Lane är en varm och mänsklig berättelse, med en humoristisk ton i botten. Monica Ali är en stilsäker författare, som kryddar historien med skarpsinniga iakttagelser och levande detaljer." Norrtelje tidning

"En av de bästa böcker jag någonsin läst" Västerbottens-KurirenDie Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Product Description:„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben