Beispielbild für diese ISBN

Albrecht en wij. Roman.

Oord, Lodewijk van.

ISBN 10: 9059365232 / ISBN 13: 9789059365230
Gebraucht / Soft cover / Anzahl: 1
Verkäufer JOOT Just Out Of Time (Amsterdam, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 8,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 22,00
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: Albrecht en wij. Roman.

Einband: Soft cover

Beschreibung:

Cossee. 2014. 247 p. Paperback. Buchnummer des Verkäufers 101375

Über diesen Titel:

Rezension: NRC Waardering: **** Ambitie én visie heeft Edo Morell - zijn nieuwe koers moet zijn Amsterdamse diergaarde klaarmaken voor de nieuwe tijd, waarin de bezoekersaantallen weer sky high worden. De beleving van het publiek komt weer centraal te staan: 'Mijn diergaarde als existentieel theater voor de mens.' Hij neemt de Zuid-Afrikaanse neushoornexpert Sariah Malan in dienst, om op die onorthodoxe plek het levenswerk van haar vader te voltooien: de bedreigde neushoorn voor uitsterven behoeden. Meteen voel je het in Albrecht en wij, het debuut van Lodewijk van Oord (1977): die man dient gewantrouwd te worden, en die vrouw gaat hem nog aardig dwarszitten. Toch maakt Van Oord van hen interessante, meerkantige personages: Sariah wordt ook ingepakt door de gladde managersplannen. Tja: die klinken dan ook zo overtuigend dat je er wel in wilt geloven, voor een poosje dan toch. Edo zingt 'een nieuwe melodie die het bedompte oude riedeltje van nostalgie en crisis met gemak van tafel veegt', aldus de studeerkamerintellectueel Frank Rida. 'Spanning, plot en drama zijn me nu liever dan de oprechte maar pietepeuterige zoektocht naar kennis en inzicht.' Van Oord laat deze drie personages het verhaal beurtelings vertellen: Edo in zijn managersjargon, Sariah in een van Afrikaans doorspekt Nederlands, dat een lichte distantie in haar toon veroorzaakt: vertrouwd, maar met een zweem 'natuurlijkheid'. Het geeft de roman een prettige én licht verontrustende meerstemmigheid. Ook de activist en de intellectueel - zelfs zij - stellen hun vertrouwen in Edo, de man die weet waar de wereld van nu om vraagt. In de praktijk komt Edo's plan erop neer dat hij enkele neushoorns laat invliegen en hen in een Afrikaans aandoende habitat plaatst, hopend dat ze zich zullen voortplanten. 'Zo kunnen we iedereen educatief laten meegluren.' Door de neushoorns letterlijk in te vliegen genereert hij media-aandacht; door er alles aan te doen om hen te laten paren óók goodwill van natuurbeschermers. De lijn tussen een diepethische daad en commercieel gewin is knap dun: dat is de superieure ironie van Albrecht en wij. De roman is daardoor een uitstekende vorm van maatschappijkritiek: het vertelt over een kleine kwestie die scherpzinnig vangt welke culturele wind er nu waait. Een dramatische afloop lijkt op een gegeven moment wel onafwendbaar, maar Van Oord balanceert zo secuur tussen het blije jargon en de ironisering daarvan, dat het spannend blijft. En spanning, dat is toch wat de mensen willen? (Thomas de Veen 20141017)

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Banküberweisung
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • PayPal
  • Rechnung
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: JOOT Just Out Of Time
Adresse: Amsterdam, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit: 14. August 2001
Bewertung: 4 Sterne

Geschäftsbedingungen:

JOOT Just Out Of Time (v.o.f.), owner: Stefan Ruiters, Troelstralaan 295. 1067 MX Amsterdam, stefan@joot.nl, tel: 0031206881783, BTW/ VAT NL170233388B01 Any book, offered for sale by JOOT Just Out Of Time, is, if not otherwise mentioned, in proper condition. Minimal, non-relevant damage isn't included in the description. Payment within two weeks after ordering. Payment: PayPal on our account info@joot.nl or direct transfer to ING bank account (IBAN: NL13INGB0005775942 - BIC: INGBNL2A). Returns: ...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Orders usually shipped within 2 business days. Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.


Anbieterinformationen: JOOT Just Out Of Time is a modern antiquarian bookstore on the borders of Amsterdam with emphasis on art books, photography, architecture, literature (fiction), vintage publications, typography/ graphic design and the cultural sciences. Orders by email and visits only by appointment.